Tv programma's, goede doelen, het dierenasiel en andere informatie over dier en natuur.

5 spannende, grappige en ontroerende dierenprogramma’s op TV

Tegenwoordig hebben veel televisies wel honderden zenders. Met zo veel zenders en programma’s zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wij hebben een lijst gemaakt met vijf tv-programma’s over dieren die het kijken waard zijn.

 

 • Dieren op spreekuur (SBS6).
  In dit programma wordt een aantal dierenartsen gevolgd in hun praktijk. Allerlei soorten dieren komen langs voor behandeling of krijgen een bezoekje van een dierenarts: niet alleen honden, katten en kanaries maar ook leeuwen en olifanten!


 

 • Too Cute! (TLC/Animal Planet).
  Elke aflevering denk je: schattiger dan dit kan het niet worden. Maar als je de volgende dag dan weer kijkt en snoezige poesjes, baby-bulldogs en luiaardjes voorbij ziet komen weet je dat het altijd schattiger kan.

 

 • My Tiny Terror (TLC/Animal Planet).
  Jacqueline Wilson heeft al veertig jaar ervaring met kleine honden en mag zichzelf dan ook met recht een kleine-honden-expert noemen. Ze helpt families die hondjes hebben met zulke ernstige gedragsproblemen dat het gezinsleven er zwaar onder lijdt.

 

 • Beesten Bloopers (TROS).
  Ron Boszhard presenteert de leukste homevideo’s waar dieren de hoofdrol in spelen. De filmpjes zijn voorzien van komische voice-overs.

 

 • Animal Kingdom (Animal Planet).
  De Brit Steve Leonard beleeft de meest bizarre en ontroerende avonturen met dieren in het Erindi Wildreservaat in Namibië. Zo kon hij op het nippertje ontsnappen aan een olifant en aait hij leeuwen over hun rug.